Biografie

De Stormruiter '18
De Stormruiter '18

 

Maarten Hopman studeerde af als maker en performer aan ArtEZ Muziektheater te Arnhem. Ook volgde hij hier een minor bij de opleiding Creative Writing. Hij schreef het script en de liedteksten voor de cabaretmusical Ver van je bed in de regie van Wimie Wilhelm / Peter van de Witte, en werkt onder de vleugels van Diederik Ebbinge aan het scenario van de komische jeugdserie De Snapflat voor de VPRO.

 

Na zijn afstuderen volgde Maarten het talenttraject van De Tekstsmederij. Samen met Bart Klop maakte hij de voorstelling Het jaar van de man waarmee ze de publieksprijs wonnen op het Café Theater Festival in Utrecht.

 

Maarten schreef teksten en muziek voor verschillende voorstellingen waaronder Het Nieuwe Geloof bij Stichting Karavaan en liedteksten voor De Speld Theater bij Bos Theaterproducties, in de regie van Leopold Witte. Voor zowel zijn script/dialogen als de liedteksten van Ver van je bed werd Maarten in 2024 genomineerd voor een Musical Award. De productie ontving in totaal 8 nominaties, o.a. voor Beste Kleine Musical.

 

Momenteel schrijft Maarten voor diverse satirische tv-programma’s als Even Tot Hier en Dit Was Het Nieuws. Ook schreef hij eerder voor het programma Plakshot en voor de RTL talkshow Renze / Humberto op Zaterdag. Maarten is daarnaast vaste redacteur bij online satirisch platform De Speld en zal komend seizoen werken als tekstschrijver voor de remake van het populaire televisieprogramma Ook Dat Nog.

 

Ook werd Maarten tweemaal genomineerd bij de Best Social Media Awards als ‘Beste Twitteraar’, in 2022 en 2024.

 

Naast zijn werk als schrijver speelde Maarten als zanger en acteur in diverse producties als Il Barbiere di Siviglia van Opera Zuid (Leopold Witte & Geert Lageveen), spektakelmusicals Het Pauperparadijs (Tom de Ket) en De Stormruiter (Jos Thie), muziektheaterkomedie Tante Benny heb 'n Kutkerst (Loes Luca) en de musical Hij Gelooft In Mij (Ruut Weissman).