Biografie

De Stormruiter '18
De Stormruiter '18

Na het VWO op het Marnix College in Ede studeerde ik tussen 2012 en 2016 aan de Bachelor opleiding muziektheater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem.

Naast uitvoerende hoofdvakken als zang en spel volgde ik ook makende vakken zoals compositie, regie-intervisie en (liedtekst) schrijven.

In 2015 volgde ik de Minor 'schrijven voor theater' bij de opleiding Creative Writing van ArtEZ.

In het seizoen 2016/2017 studeerde ik aan de Master Muziektheater van ArtEZ.

 

Tussen december 2015 en februari 2016 nam ik deel aan de studio the American Dream van het OT Rotterdam olv. Mirjam Koen.

In maart 2016 speelde ik in de interne stage voorstelling Niets te vrezen in de regie van Kiki Jaski en Jan Groenteman.

In juni 2016 speelde ik in mijn zelfgeschreven afstudeervoorstelling Borderland waarbij ik in het maakproces gecoacht werd door regisseur Jos Thie, die ook de eindregie verzorgde.

 

In het seizoen 2016/2017 volgde ik zanglessen als counter tenor bij Oscar Verhaar.

 

In december 2016 studeerde ik tijdens mijn Master Muziektheater in Zürich bij de regie opleiding van de ZHDK.

 

In 2017 liep ik stage als regie-assistent van Jos Thie bij de montage van de voorstelling 'Adem in, adem uit' van Jochem Myjer.

 

In 2017 volgde ik schrijflessen voor theater van Don Duyns. 

Ook schreef ik in dit jaar het muziektheaterstuk 'Het Pepernotenprobleem' voor Image Entertainment.

 

In 2017 was ik te zien zijn in de opera Il Barbiere di Siviglia van Opera Zuid, onder regie van Geert Lageveen en Leopold Witte.

In 2017 was ik actief als zangcoach bij de Hofplein productie 'Kans op Sneeuw'.

Ook was ik in de zomer van dit jaar als docent verbonden aan Mydreams Kunstkampen.

 

In 2018 was ik actief als toneelschrijver in het traject van de Tekstsmederij. Hier was ik gekoppeld aan regisseur Pieter van Nieuwenhuyze.

Ook schreef ik dit jaar de teksten voor de voorstelling 'This is Y' op het Café Theater Festival Utrecht.

 

Momenteel volg ik privé zanglessen bij Alberto ter Doest via de Universal Voice methode.

 

 In de zomer van 2018 was ik 5 weken als performer te zien in het ensemble van Het Pauperparadijs in Carré Amsterdam in de regie van Tom de Ket. 

Hierna zong ik in het ensemble van muziektheater spektakel de Stormruiter in de cultuurhoofdstad van Europa 2018, Leeuwarden. Een samenwerking met o.a. de Wëreldbänd en regisseur Jos Thie.

 

Naast het performen werk ik als theatermaker & schrijver. Zo regisseerde ik de afgelopen jaren bij oa. STA! Toneel in Amsterdam & Theatergroep Koperen-Kees.

 

Ook was ik als toneelschrijver verbonden aan het Tekstsmederij traject voor jonge toneelschrijvers. 

 

Daarnaast ben ik actief als zanger van de coverband Blazing Harrows. Wij geven passende shows op maat voor festivals, bruiloften, feesten en partijen!

 

In maart 2019 won ik samen met collega Bart Klop de publieksprijs op het café theater festival in Utrecht met onze voorstelling 'het jaar van de man'. Hierna speelden we deze voorstelling door het land bij o.a. Festival Karavaan, Showman's Fair, Hoogte 80, het Compagnietheater, 't Zonnehuis & Het Nationale Theater in Den Haag.

In november 2019 won EMMA Muziektheater de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Ik schreef de teksten voor hun voorstelling 'Cocon'.

 

In december 2019 ben ik te zien in de voorstelling 'Tante Benny heb een Kutkerst' door Jeremy Baker, in de regie van Loes Luca. Deze voorstelling wordt geproduceerd door Theater Walhalla in Rotterdam.

 

Ook gaf ik muziek, theater en muziektheaterlessen bij oa. Tim Koldenhof Producties, de Vloer school voor Podiumkunsten, Theatervooropleiding 1380 en Theaterschool Hofplein Rotterdam. Momenteel ben ik werkzaam als zang & theatercoach bij de MBO Theaterschool Hofplein & jeugdtheater Hofplein te Rotterdam. Daarnaast geef ik privé zangles.